2. Magyarországi egyetemek ókortörténeti és klasszika-filológiai tanszékei

A Debreceni Egyetem Ókortörténeti Tanszékének honlapja

A honlap az alábbi fő elemekből épül fel:
A Tanszék adatai. Címek, telefon, fax, e-mail.
Oktatók. A tanszék valamennyi oktatójának saját honlapja van. Ezek tartalmazzák az oktató tudományos önéletrajzát, publikációs jegyzékét, valamint az aktuális szemeszterben meghirdetett előadásainak és szemináriumainak listáját.
Tanegységlista. A történelem szakos hallgatók számára előírt tanegységlista ókortörténeti része.
Előadások és szemináriumok. Az aktuális szemeszterben az Ókortörténeti Tanszéken meghirdetett előadások és szemináriumok listája. Az archívumban lehetőség nyílik 1997-ig visszamenőleg a tanszéken meghirdetett előadások és szemináriumok anyagát letölteni. Az egyes előadásokkal és szemináriumokkal kapcsolatos információk szintén megtalálhatók (időpontok, zárthelyi dolgozatokkal kapcsolatos tudnivalók, tematika, kötelező és ajánlott irodalom, valamint az oktatók által készített egyéb segédanyagok, sillabuszok).
Tételjegyzék és kötelező irodalom. Kollokviumi és szigorlati tételjegyzék és kötelező irodalom.
Tanszéki könyvtár. Az Ókortörténeti Tanszék tanszéki könyvtárával kapcsolatos információk. A könyvtár nyitvatartása. Állományadatok: a tanszéken megtalálható legfontosabb kézikönyvek és folyóiratok jegyzéke. Mivel a tanszéki könyvtár a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának Voyager katalógusát használja, ezért a tanszéki könyvtár könyv- és folyóirat-állományának adatai az interneten elérhetők (http://www.lib.klte.hu/voyager/opac/wpac.cgi).
Tanszéki hírek. Az Ókortörténeti Tanszék külföldi kapcsolatainak listája (az egyes egyetemek, illetve tanszékek honlapja - persze csak amennyiben van - linkeken keresztül elérhető). A tanszéki kiadványok (Hungarian Polis Studies, valamint az Ókortudományi Értesítő) bibliográfiai adatai, a velük kapcsolatos információk.
Ókori "linkek". Ókortudománnyal foglalkozó nemzetközi és magyar honlapok gyűjteménye.
Ókortudományi Értesítő (OKÉ). Az Debreceni Egyetem Ókortörténeti Tanszékének információs folyóirata, mely évente kétszer jelenik meg. A nyomtatott forma mellett 1998-tól web-változata is van.
Corpus Inscriptionum Graecarum Pannonicarum. A pannoniai görög feliratok internetes adatbázisa (http://www.lib.klte.hu/~pforisek/cigp/kovacs.htm).

Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Klasszika-filológiai Intézet

A PPKE Klasszikai-filológiai Intézetének honlapján a tanszékkel és az oktatókkal kapcsolatos információkat találhatunk, valamint néhány, az ókorral foglalkozó linket.

Janus Pannonius Tudományegyetem. Klasszika-filológiai Szeminárium

A JPTE Klasszika-filológiai Szemináriumának honlapján részletes információk találhatók a tanszékkel, a képzési programmal, valamint az oktatókkal kapcsolatban.

Előző rész     Tartalomjegyzék     Következő rész